Lenti kertbarátkör egyesület

hivatalos honlapja

Magunkról

Az egyesület célja, a kerti növény és gyümölcs-termesztés, zöldség és gyümölcs fogyasztás népszerűsítése, szőlőművelési, borászati szakismeretek terjesztése, ismeretterjesztő előadások, szakmai utak szervezése, környezet- és természetvédelem, valamint a hazai és nemzetközi szakmai csoportokkal, azonos tevékenységet folytató egyesületekkel való együttműködés, hagyomány ápolás.

Tevékenységünkkel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a térségben a szőlőművelés és gyümölcstermesztés fennmaradjon, tovább fejlődjön, minél többen elsajátítsák az ehhez szükséges ismereteket.

Szakmai előadásaink iránt folyamatos az érdeklődés kívül állók részéről is. Arra törekszünk, hogy minél több elméleti és gyakorlati előadást, bemutatót tudjunk szervezni különböző témakörökben.

Szakmai munkánk fejlesztése érdekében rendszeres kapcsolatot ápolunk:

  • a Tormaföldei Szent János Hegyért Egyesülettel,
  • a Rédicsi Kertbarátkör Egyesülettel,

Szlovéniából:

  • a Csentei Szőlő- és Bortermelők Egyesületével,
  • a Dobronaki Szőlő- és Bortermelők Egyesületével,
  • a Lendvai borászokkal,

- valamint neves hazai szakemberekkel.

Folyamatosan próbáljuk javítani, bővíteni a szakmai programokhoz kapcsolódó technikai feltételeket. Legutóbb egy mobil hangosító berendezést sikerült beszereznünk pályázati támogatással.

Évente általában 16-17 programot szervezünk. Ez kibővül még a kölcsönös kapcsolatban álló egyesületek programjával, amely további 8 – 10 alkalom évente.

Tagságunk nagy része Lentiben él, de vannak tagjaink Dobri és Lovászi településekről is.

Tagjaink sorába olyan érdeklődőket várunk, akik céljainkat magukénak érzik és annak megvalósításáért aktívan tevékenykednének, továbbá – és nem utolsó sorban – rendelkeznek bizonyos gyümölcs-termesztési kultúrával, szőlő területtel.